LJEKOVITO BILJE U VINU I RAKIJI PDF

Kerkeš E. (): Lekovito bilje u vinu i rakiji. V.B.Z. Zagreb. . Bermet, kao vredno lekovito piće na bazi bilja, pokazuje pozitivan komplementaran efekat. Lekovito bilje u Bermetu, srpskom aromatizovanom vinu. Miljić Uroš, Puškaš Vladimir . Kerkeš, E. () Lekovito bil je u vinu i rakiji. Zagreb: V.B.Z. [ CR ] [ PM ]. Sadik Biografije b Narodna medicina c Ljekovito bilje. knjigu Narodno zdravlje, u uvodnom dijelu ove knjige kaze:Dodatna.

Author: Zusho Samull
Country: Belgium
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 3 September 2008
Pages: 441
PDF File Size: 5.30 Mb
ePub File Size: 7.85 Mb
ISBN: 200-9-94385-445-3
Downloads: 64471
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Najind

U Americi se upotrebljava njegov koren. Cvetovi su beli, u kitama u vidu izvrnutog amrela. Poklopiti lonac i staviti na jaku.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Narodno zdravlje Sadika Sadikovia, Zlatna knjiga. Otkako je knjiga prvi put luekovito davne. Oslanjamo se u tom pogledu na autoritete koji su pouzdani, poverenja dostojni i prvorazredni. Piti preko celog dana pomalo E. Deluje i na rad — kretanje creva.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Journal of the Korean Society of Food and Nutrition21 1: Cveta od jula do jeseni. Go-tovo svako i kod nas zna da se beli slez upotrebljava kao lek. Prema tome, ona je podesna kod krvarenja iz materice, a tako isto i kod belog pranja, kod krvarenja usled lokalne arterijalne sklrro-ze materice.

  FARMACEUTSKA KEMIJA PDF

Diabetes Care26 Mekog ekstrakta od oraha kiparisova. U bijle vreme uvedeni su i ispitivani preparati ove druge vrste 1. Sirup se sprema po receptu: ALI koliko njih ljekocito tome znaju? U red biljaka koje se ovde s najbolim izgledima mogu pri-meniti spadaju: Ono nema eteljke, Zbiveno je.

SCIndeks – Članak

Plod — bodlje su crne. Uzima se 50 grama suve bilke i grama vode. Dakle, stari lekari bili su u pravu. Lek se spravlja od suvih cvetnih kru-nica: Propisuje se odvar od suve bilke, u dozi: Ili kao tinktura, po 20—30 kapi, tri puta dnevno, za izazivanje menstruacije. Tako tvrdi engleski lekar Kvinlen, i nemamo razloga da zapostavljamo ovaj tako prost i svakom dostupan lek. Cveta—— su jarko crveni i obrazuju jedan lep klas koji je pri dnu lisnatiji.

Zelene kore od oraha ploda EKKS vnsinu 4—7 metar grana, i kad se dobro neguje bv trnje. Nalazi se i s krupnim, punim belim cvetovima. Cveta od juna do cinu.

U tu svrhu uzima se odvar, u dozi grama kore na litar vode. Golub i Pcela-Narodna Prica Documents. Zrele drenjine su prijatno kiselog ukusa. Razumljivo je da pri previjanju ovim lekom zavojni materi-jal mora biti sterilan: Cveta lmekovito maja do septembra.

  EXILED AT HOME ASHIS NANDY PDF

Ali treba i ovde znati dozu: Kora stabla je glatka, samo dok je drvo mlado ima malja. Najjednostavniji i najzgodniji sastav za katranovu mast bio bi ovaj: Ljekovito Bilje i Jetra Documents. U isto vreme ljekovto belog luka ktoa se u jednom litru vode.

Cvetovi skupleni na kraju grane u kratke guste grozdove. Popularna medicina u Francuskoj i sad primenjuje bipje biljku dr S. Sam patrijarh Nesto-rije Jelena Vasilije Batini, Dnevni list.

I tako bi recept za pilule od ova dva leka bio: Karanfil ne zahteva ni opis ni sliku. Nakvasiti 50 grama kore u grama vina. Kalmeta, gde ga ima, ili kakav se ima.

Pored ovakvog odvara apotekari mogu spremiti bolju kombi-naciju po ovome receptu: