ANAF DECLARATIA 112 PDF

Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Yobei Moogusar
Country: Saint Kitts and Nevis
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 16 May 2008
Pages: 489
PDF File Size: 16.87 Mb
ePub File Size: 16.94 Mb
ISBN: 718-5-95695-692-7
Downloads: 38874
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkitaxe

Modificare sistem de impunere pe veniturile microintreprinderii in cursul anului. Calculul, declararea si plata impozitului pe profit se efectueaza trimestrial, pana la data declaratiia 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor I-III.

Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic daca isi modifica exerci? Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au obligatia de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.

Votati articolul ” Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata “: Impozit nerezidenti Agenda obligatiilor fiscale din luna decembrie Reguli aplicabile pentru contribuabilii care opteaza pentru revenirea la anul calendaristic ori pentru schimbarea perioadei din care este constituit anul fiscal.

Ultimele articole Procedura de compensare sau de recuperare a pierderilor fiscale Asociere persoana juridica cu persoana fizica. Contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

  LA SERPIENTE COSMICA NARBY PDF

Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit — Formularrespectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

In primul rand vrem sa stim cum calculam impozitul pe profit. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata

Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic.

Pentru trimestrul IV nu se depune declaratia Modificari fata de Formulare pentru impozitul pe venit Ce cotizatii trebuie achitate de consultantii fiscali in Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

Articole similare Impozit pe profit Cum efectuam amortizarea aferenta reevaluarii? Cum va proceda fundatia? In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs. Cand se inregistrareaza factura de avans? Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar. La stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul si elemente similare veniturilor si cheltuielilor precum si pierderile fiscale.

Exista si alte implicatii fiscale? Pentru contribuabilii care platesc impozitul pe profit anual, limitele cheltuielilor deductibile se aplica anual. O noua obligatie pentru persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente – Registrul de evidenta fiscala Conturi de trezorerie pentru plata contributiilor in Microintreprinderile in Rezultatul fiscal negativ este pierdere fiscala. Completare corecta a formularelor Atentie! Modificari fata de Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

  INTOXICACION POR DAPSONA PDF

Declararea veniturilor Neconcordanta in Declaratii: Ultimele articole Taxa licenta marca inregistrata – evitarea dublei impuneri. Contribuabilii care opteaza pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic aplica urmatoarele reguli de declarare si plata a impozitului pe profit:. Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

Cum si cand se restituie? Optiunea este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi.

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Completarea o vom face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Clic aici si spune parerea ta!

Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul anad.