ALATNI STROJEVI 2 PDF

CME FS 2 Bed-Type Milling Machine. Troisdorf. Ponuda: 0. €. Top lot. ALMAC DA PC Facetting Machining Center. Biel/Bienne. INAS – TVORNICA ALATNIH STROJEVA DOO ZitnjakBBPP Zagreb President Phone: 2 , Int. Phone: + 2 10 02, 2 Glodalo za izradu utora (lijevo), 2 prstasta glodala (u sredini) i 3 prstasta proces obrade (klin) i držalo koje služi za prihvat na alatni stroj i prijenos sila rezanja.

Author: Kigore Fenriktilar
Country: Mongolia
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 27 November 2007
Pages: 441
PDF File Size: 17.74 Mb
ePub File Size: 11.44 Mb
ISBN: 981-6-30277-828-1
Downloads: 87398
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikami

Sila utiskivanja ovisi o velikom broju utjecajnih faktora: Proizvodnja acetilena za industrijske potrebe je iz CaC3 kalcijevog karbida garbure, karbita i H2O vode.

Time se definira pritisak i potrebna brzina zavarivanja. Koriste napon od V dok su im snage od 15 — W.

Rabljeni industrijski strojevi

Nedostatak im je da nisu pogodni na mjestima na kojima je potrebno dovesti toplinu na mali radni prostor. Shema mekog lemljenja u elektrotehnici Postupak lemljenja 1.

Alatni strojevi nogu biti snage od 1kW pa do nekoliko kW. Zato alatni stroj za indukcijsko lemljenje mora biti opremljen s: Sastoje se od ulaznog dijela, dijela za kalibriranje svijetlog dijela te izlaznog alztni.

  EL SIGNIFICANTE IMAGINARIO METZ PDF

Pune se do tlaka od 15 bara. Upotrebljavaju se vodik, strojjevi plin, propan, butan, plinsko ulje i benzinske pare. Slade Ivo 34 Alatni strojevi I 8.

Izbor mlaznice ovisi o: Zbog promjene magnetskog polja, u materijalu koji se u njemu nalazi dolazi do pojave otpora koji se pretvara u toplinu. Na gornji lim se postavi industrijski eksploziv. Koje karakteristike mora imati alatni stroj za duboko utiskivanje?

Brušenje – Wikipedia

Motori su snage 5 — 40 KW. Kod manjih modela ak minuta do modela koji se spajaju na plinsku bocu i traju satima.

Radni dio utiskuje puni profil navoja. Objasniti osnovne karakteristike obrade hladnom deformacijom?

Alatni Strojevi 1 – II Dio

Od kojih sklopova je sastavljen stroj za lasersko lemljenje? Koji su osnovni dijelovi stroja za lemljenje u kupki?

Nivo rastaljenog lema u kupki mora biti konstantan. Objasniti kao radi stroj za elektrootporno lemljenje? Alat valjak ostvaruje potreban tlak i obavlja posmak, dok glavno gibanje obavlja obradak upet u alat preko glavnog pogonskog valjka. Please copy and paste this embed strojev to where you want to embed Embed Script.

Objasniti lemljenje u kupki Na kojim alatnim strojevima se obavlja duboko utiskivanje?

  F4A33 REPAIR PDF

Glodalica – Wikipedija

Bazira se na brzoj promjeni jakosti magnetskog polja koje se inducira u zavojnici. Slade Ivo 15 Alatni strojevi I 5. Traka vodi elemente unaprijed definiranom brzinom kroz stroj, odnosno kroz postupak lemljenja.

Thank you for interesting in our services. We need your help to maintenance this website. Punjenje kontejnera za ekstruziju u toplom stanju Forma u matrici gledano s izlazne strane prema ulaznoj I. Maksimalni napon praznog hoda je 80 V u nekim zemljama 70 V.

Neutralni ima odnos acetilena i kisika C2H2: Pogled u VF generator I. Generator proizvodi potrebnu VF-elektromagnetsku altani.

Ukapljivanjem se smanjuje volumen plinova oko puta. Alatni strojevi za obradu hladno oblikovanje Moraju biti fleksibilne kako bi se lako mogle voditi od boce do mjesta zavarivanja. Zahvaljujem se svima koji su korisnim savjetima pomogli da se ova skripta izradi.

Agregat za zavarivanje snage motor 8. Koje karakteristike mora imati strojevii kod obrade hladnom deformacijom?